Moi, oon Miika.

Monet muistaa mut myös artistinimellä ”Comeetta”. Samat ihmiset, jotka tuntevat meigän vanhalla artistinimellä, tietävät myös, että mä olen tehnyt musiikkia sooloartistina paljon pidempään kuin mitä debyyttijulkaisu ”V*tun Friendzone” ison levy-yhtiön kautta antaa ymmärtää.

Mistä kaikki alkoi ja mihin päädyttiin?

Kuten jo viime aikoina aloittamassani vlogissa olen tuonut esille, aloitin musiikin tekemisen jo vuonna 2000-2001. Innostuin aikanaan räpistä seurattuani MTV:tä (silloin, kun sillä kanavalla näytettiin vain musiikkivideoita ja -ohjelmia). 2pac, Eminem ja Ludacris oli DOPE juttu! Kun viimein äänitin ensimmäiset biisini klassisella valmiilla sample-ohjelmalla ”Hip Hop Ejaylla”, musiikki vei mukanaan!

Parhaimmaksi alustaksi musiikin julkaisemiselle 2000-luvun puolivälissä muodostui mikseri.net. Niimpä aloinkin kerryttämään kuuntelijakuntaa internetissä lataamalla biisejä kyseiseen palveluun. Vuonna 2011 julkaisin lopulta Ainoan virallisen omakustannealbumin ”Atohs Ingemar” artistinimellä Comeetta. Albumi saikin mukavasti huomiota underground-piireissä.

Tämän jälkeen oikeastaan TCT;n bändikuviot alkoivat muotoutumaan. Olimmekin jo porukalla keikkailleet aiemmin nimellä T.L & Comeetta + Tiahu, mutta vuonna 2012 julkaistuamme ensimmäisen biisin ”Pliis Nipistä” päätimme virallistaa nimemme TCT:ksi. Niinpä aloimmekin keikkailemaan aktiivisesti ja lopulta saimme levytyssopimuksen vuonna 2013. Vuoden työstettyämme biisejä, julkaisimme vihdoin virallisen debyyttisinglen ”Rannalle” 2014 keväällä Universal Musicin kautta. Enough said. Biisistä tuli jättihitti. Kultaa. Platinaa… Tästä alkoikin jäätävä 100-200 keikan vuositahti ja sitä jatkui seuraavat kaksi vuotta.

Lopulta vuonna 2016 olin työstänyt monia biisejä, jotka eivät istunut TCT:n tyylimaailmaan ja aloin pyörittelemään uudestaan ajatusta omasta musiikistani. Lähetinkin erään potentiaalisen biisin tulevalle tuottajalleni OP:lle, joka innostui tekemästäni matskusta.

Tästä sitten kääntyikin uusi sivu.

Miten tarina jatkuu?

Jos haluat tietää, miten tilanne kehittyi vuonna 2016, katso The Miika Shown OSA1.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *